torsdag den 25. juli 2013

Samsø rundt i havkajak fra Fyn, dag 3, d. 24/07-2013

Distance: 53,5 km
Rotid: 9 timer 30 minutter
Vejr: skyfrit, temperatur 25-28 grader, 0-0,5 meter bølger, 6 m/s fra NØ


Onsdag morgen forlod vi sommerhuset mæt og
veltilpas. Min søster og hendes mand, hjalp os ned på stranden med kajakkerne og grejet. Vi kom på vandet kl. 08:00 og så gik det mod Samsøs nordspids. Min søster og manden skulle ud og løbe i samme retning som os, de forsvandt ret hurtigt i horisonten. Vi hilste kort igen da de var på vej retur.

Den første pause holdt vi kl. 11 i Mårup havn, på den anden side af Samsø. Desværre åbnede køkkenet i havnecafen først kl. 12. Så det blev til nogle chips og en cola.
Nu skulle vi krydse Hou-Samsø færgens sejlrute. Sælvig hvn var svær at få øje på. Troede at den var større. Men færgen var ikke svær at se, men dens fart var svær at bedømme, så vi tog chancen. Alt gik fint og færgen passerede 300-500 meter bag os.
Syd for Sælvig færgehavn spiste vi sen middagsmad i form af mysli med vand. Vi var dog hurtigt på vandet igen på grund af biddende insekter.
Kort efter middagsmaden stod svigermor med veninde inde på stranden og vinkede. Hvor var svigerfar?
Det viste sig at venindens mands cykel var pumpteret et par kilometer væk. Det var dækket, der var revnet, derfor kom svigerfar ned på stranden, for at hilse på inden vi roede videre. Han fik en halv meter gaffatape fra rep-posen til dækket, viklet rundt om en drikkeflaske, så kunne de lave dæk.
Nu var det bare videre til fyret på Samsøs SV side. Het spiste vi tidlig aftensmad i form af frysetørret mad. Vi var begge i god fom og ved godt mod, og besluttede os derfor at krydse mod Fynshoved. Der var ingen trafik på så sent på dagen, og den sidste færge var sejlet mod Kalundborg, så vi havde vandet for os selv.
Kl. 21.10 var vi i land igen, godt trætte og ømme i bagdelen efter mange km og en slutning med et kryds på 19 km.
I løbet af dagen havde vi set et rådyr, en marsvin flok
Efter turen var det om at komme ud i klubben, med kajakerne, hjem og pakke grej ud, komme i bad og i seng. Nu torsdag morgen sidder jeg på vej til Vejle, hvorfra jeg skal gå "kyst til kyst stien" fra Vejle til Blåvands huk, sammen med min kammerat, som jeg gik Hærvejen med sidste år.Ingen kommentarer:

Send en kommentar