onsdag den 31. juli 2013

Kyst til kyst stien, dag 5, d.29/07-2013

Start: Karlsgårde Sø kl. 09.00
Slut: Janderup kl.16.30
Distance: 22 km
Vejr: Overvejende solskin, temperature 20-25 grader


På kanten af Varde golfbane
Jeg har siden i går haft en låsning øverst i ryggen, derfor er jeg vågnet flere gange i løbet af natten. Jeg er spændt på, hvor meget det kommer til at irriterer mig iløbet af dagen. Jeg har hidtil ikke haft nogle skavanker på turen, jeg er bare glad for at benene er okay.
Dagens rute løber langs Varde Å frem til Varde, herefter løber stien mod nord til den rammer vores mål for aften og nat, nemlig Janderup.

Varde centrum
Undervejs på ruten gik vi langs med over Varde golfbane. Skiltningen var ikke den bedste her. Et hold herre der var ude og spille golf udpegede os vejen på et tidspunkt. Det er sikkert ikke første gang at de støder på et par vandrere her. Jeg spurgte dem om vi skule bytte tasker, vores rygsække for deres golftasker. De ville nu nok hellere spille golf.
Senere på ruten blev vi ledt helt ud til spidsen af en græsmark, blot for at finde ud af at vi skulle følge den anden side retur igen. Herefter stod vi blot 50 meter fra den anden side af græsmarken, temmeligt irriterende.
Vel fremme i Varde gik jagten på noget middagsmad. Tanken om en burger med tilbehør og en stor kold cola, havde siddet i hovedet siden vi i morges planlagde pitstoppet i Varde. Vi fandt Café Rådhuset og bestilte mad og drikke. Samtidig benyttede vi lejligheden til at få ladet vores mobiltelefoner op på cafen, ligesom i Tambourshave. De er faktisk meget forstående, når man fortæller om turen og den manglende adgang til strøm.
Vi spiste udeforan, her mødte vi igen en anden vandre, som vi tidligere har snakket med på turen. I følge planen skulle vi i aften have lejr samme sted i Janderup, så bliver der tid til at udveksle erfaringer med ruten og andre vandreting.
Undervejs på ruten manglede vi vand og til stort held kom vi forbid vandforsyningen for Varde kommune, her fik vi vist køkkenet af en flink ansat og fyldt op med vand.
Endelig fremme ved lejeren i Janderup mødte vi igen den anden vandre, samt en af de lokale, der kunne fortælle en del om lejeren og kommunens vedligeholdelse af stien og mangel på samme.
Vi skiftede fodtøjet ud med lejrsko (crocs) og gik til dagligbrugsen i Janderup for at købe ind til aftenen. Ingen af os havde lyst til aftensmad grundet den store burger mm. i Varde. Derfor blev der købt frugt, slik og sodavand.
Da vi kom tilbage til lejeren, var der dukket en mand op med rengøringsmidler. Han tørrede bordene af og ordnede lejerens das. Det er imponerende hvor meget de i Janderup gør for at holde lejrpladsen. I lejerens bog er der da også kun positive udtryk om stedet. Det er helt sikkert en lejr, der er ved at besøge.
Aftenen gik med bålhygge, snak om vandring og dit og dat. Den anden vandrer vi havde mødt, havde  nogle grilpølser tilovers, så dem delte vi, sammen med en anden vandre, der tidligere var kommet til.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar