mandag den 29. juli 2013

Kyst til kyst stien, dag 4, d. 28/07-2013

Start: Tofterup
Slut: Karlsgård Sø
Distance: 22 km
Vejr: let skyet, let vind, temperatur 20 grader

Elsker at vandre i løvskov
Dagens rute var mest på markvej. Der var marker på begge sider de første 15 km. Da vi kom til den vestlige side af Karlsgård Sø, skiftede terrænet til kuperet skov, det var rart at gå i løvskov igen. Vi havde set på kortet at der lå en have, som hedder Tambours have på den østlige side af søen. Vi håbede på at der så også var en kiosk/cafe, så vi kunne få lidt kaffe mm. Der var en kiosk og vi gik også et smut i haven.

Her mødte vi Peder, som var smed. Han var en del af en udstilling i haven. Vi fik set hvordan, smeden arbejder, og hørt om stålkvaliteter, smedeteknik og fik set noget af det han havde lavet, heriblandt nogle flotte knive. Stålet i knivene var æltet og foldet, så der fremkom åremønstre i kniven. Måske kunne det blive aktuelt med et knivsmede kursus til vinter.
Efter et besøg i haven og snakken med Peder, skulle vi videre til lejeren vast for søen. Vi missede dog et skilt og fik nogle ekstra kilometer i benene.

Lejeren lå perfekt i skoven ved Varde Å, hvor fiskene sprang nogle gange i løbet af aftenen. Eneste minus ved lejrpladsen var at der ikke var noget vand på pladsen, så vi måtte op til et hus og bede om vand. Vi fik noget vand og husets drenge, var nysgerrige og igang med at lave papirsflyvere. Da jeg kom til at nævne at jeg i skoletiden, var mester i papirflyverbyggeri, fik jeg stukket et stykke papir i hånden. Jeg fik foldet en flyver til drengene og vi gik tilbage til lejeren, hvor vi spiste aftensmad og læste lidt, inden sengetid.

Hyggelig lejr, lige ved Varde Å

Ingen kommentarer:

Send en kommentar