tirsdag den 16. august 2016

Kungsleden Hemavan - Jäkkvikk, dag 3
Efter en god nats søvn vågnede vi op ved 7 tiden og kunne konstaterer at myg mv. ikke var morgenfriske. Vi kunne i ro og mag pakke vores telte ned efter morgenmaden. Vi tankede vand ved den lokale bæk og kom afsted. De første 4-5 kilometer gik kraftigt opad gennem birkeskov. Pulsen kom højt op og vi fik en god morgencardio. Efter et par timer nåede vi over trægrænsen og befandt os i et fjeldplateau med en hel del søer. Solen skinnede, der var lidt vind, så vi fandt en læplads og fik lidt at spise.
Efter en times pause i noget af det flotteste vi over hovedet ser på turen, går Kungleden nedad mod Servestugan. Vi befinder os nu i tæt skov. Ruten passerer tæt forbi stugan, men vi har næsten lige holdt pause, så vi vælger at gå forbi. Vi møder undervejs hund med ejer og snart kommer vi til et kryds, hvor der skal vælges retning.Området vi vandre i nu og de næste par timer, ligger lavt i en dal klemt inde mellem flere fjelde, og der er ikke megen vind. Solen står højt på himlen uden en eneste sky, så der skal vand til. Vi tanker lidt vand i en jokk inden vi krydser broen over jokken, for at begive os opad et par hundred meter.

Snart befinder vi os over trægrænsen igen. Vinden bringer tiltrængt køling og vi stopper et par gange og nyder udsigten og ser tilbage på området vi kommer fra. Vi begiver os op over en fjeldryg og ned gennem en slugt i fjeldet. Længere fremme kan vi se dagens kommende lejr, endnu en hytte. Efter et par kilometers vandring og ialt 21 kilometer er vi fremme. Vi pakker ud, henter vand til resten af dagen, får spist aftensmad og nyder det sidste af aftenssolen, inden vi går til køjs.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar