tirsdag den 7. juli 2015

Exit - Kungsleden dag 10Natten havde bragt regn, så efter morgenmaden pakkede jeg mit våde telt sammen og tog den ene robåd til den anden side. Jeg kom ind på en smal sti, der fulgte vandkanten ca. 6 km. Vegetationen stod op til knæene, så jeg tog regnbukser på for at undgå at få gennemblødte bukser. Den smalle sti skiftede til en grusvej og blev til sti igen.
Snart stod jeg ved en landhandel i Jakkvik, hvorfra bussen efter planen kørte kl. 11.04, dvs. om ca. 3 timer. Der var bare et problem. Bussen kørte ikke om tirsdagen. Så det var først i morgen onsdag, at jeg kunne komme med bussen. Jeg besluttede at vente til landhandlen åbnede for at hører nærmere der.
Ekspedienten i butikken bekræftede at bussen først gik om onsdagen. Så jeg havde nu 2 muligheder enten telte her til dagen efter eller begynde at gå ca. 60 km mod byen Arjeplog, hvorfra der kørte en bus til en togstation.
Jeg valgte at tomle den langs landevejen mod Arjeplog og der gik ca. 15 km før jeg blev samlet op af 2 tyskere, der var på fisketur. Jeg kørte med dem helt ind til Arjeplog. I Arjeplog var de meget behjælpelige på turistinformationen. Jeg lånte deres computer til at bestille billetter fra Arjeplog til Jörn med bus og fra Jörn til Stockholm med tog . Herefter var der ca. 2 timer til bussen kørte 14.45, så jeg kunne en burgermenu på den lokale grillbar.

Dag 10
Dato: 07/07-2015
Start: kl. 07.00
Distance: 16 km, total km 287,5
Højde: 427 meter, opstigning: 76 m, total opstigning: 5750m

Ingen kommentarer:

Send en kommentar