søndag den 26. januar 2014

Vinter ø-hop i det sydfynske Øhav

Planlægning forud for turen

Vi var 6 stykker fra Odense kajakklub, der længe havde snakket om en vinter-overnatningstur. Endelig var det lykkedes at finde en weekend, hvor alle kunne.
Vi mødtes en hverdagsaften, et godt stykke tid i forvejen, til planlægning af turen udfra dagslys til rådighed, mad, grej, overnatning mm.
Overnatningen på turen bestemte vi, at det skulle være primitivt i form af shelters. Der findes mange shelters i det Sydfynske Øhav. I havkajak guiden for det sydfynske Øhav, er overnatningsmulighederne markeret på kortene. Vi brugte også apps som "shelter" og  "lejrpladser" til at finde mulige overnatningssteder. Af sikkerhedshensyn medbragte vi telte, hvis de sheltere vi havde valgt ud, ikke var funktionsdygtige. Eller ikke eksisterede. Det skete fx. for mig på Hærvejsturen i 2012, at den lejrplads, som var markeret på kortet, ikke eksisterede.

Ca. 1 uge før turen mødtes vi igen, denne gang med en mere sikker vejrudsigt som grundlag for vores endelig tur. Turen skulle starte ved Fjællebro havn. Første overnatning skulle være på Bjørnø, herefter var planen af ro til Ærø og overnatte enten I Søby eller længere mod syd ved Ærøskøbing. Sidste dag vil blive til en tur stik nord med stop på Drejø inden vi igen var trygt i land ved Fjællebro.

Ovenstående var grundplanen en uge før, men som I kan læse om i beretningen, blev turen ændret fordi vejret ændrede sig. Vi havde på forhånd aftalt, at vi hver aften og morgen ville revurderer vores plan i forhold til omstændighederne. Det er foruden det rette kajakgrej, mad, vand og ly en af de vigtigste ting at have med sig på tur. Evnen til at afvige fra en plan, fordi omstændighederne ændre sig.

Neden for er den oprindelige plan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar