søndag den 26. januar 2014

Vinter ø-hop i det Sydfynske øhav, dag 3, d. 24/11-2013

Etape 3
Distance: 13,5 km
Rotid: 3 t 20 min
Vejr: 8-10 grader, 12 m/s fra N, 0,5 - 0,8 meter bølger.

I går checkede vi vejrudsigten inden vi krøb i poserne. Det så ud til at vejret ville lægge sig ved middagstid. Så vi sov længe for at trække afgangen fra Drejø så længe som muligt. Dog skulle vi nå Fjællebro havn inden solen gik ned.

Planen blev ændret. Istedet for at gå direkte mod Fjællebro havn (stik Nord), ville vi dele turen op i 2 etaper. Første etape gik til den sydlige del af Avernakø. Her ville vi holde en pause, hvortil vi havde forberedt varme drikke inden afgang. Det viste sig at være en god plan, da vi praktisk talt stod stille mellem Drejø og Avernakø. Der skulle virkelig lægges krafter i.

Stilhed før storm. Taget fra havneskuret.
Bemærk krusningerne på vandet inde i havnen. 
Vi havde på forhånd valgt at gruppere os i to 3 mandsgrupper, men de viste sig ret hurtigt at være udfordrende at holde, folk havde simpelthen nok i at styre, deres egen kajak. I stedet fandt vi hurtigt en vane med "flydende" makkerpar, hvor man automatisk var makker med den nærmeste, hvilket gav lidt mere plads til at arbejde.
Gruppen sikkert i land og med godt humør.
Kim og hans kajak (Arrow Play) viste sig dog fra en ret autonom side. Imens vi andre holdt en direkte kurs NV mod Avernakø, stak Kim godt af mod vest. Imens de andre fortsatte som gruppe mod Avernakø, gik jeg efter Kim for at se hvad, der var galt. Han havde svært ved at styre retningen og mente at spidsen af kajakken var for let pakket, og dermed blev taget af vinden. Så efter en flåede dannelse, hvor jeg fik hans træktov, lagde jeg mig foran med Kim i den anden ende af tovet. Formålet var ikke at trække men blot, at styre kursen, så han bare kunne koncentrer sig om at ro, og det virkede perfekt.
Endelig fremme på Avernakø, var det tid til en velfortjent pause. Da vi skulle afsted fra Drejø, var jeg i tvivl om jeg skulle have en fleece uden på min icebreaker 200. Jeg valgte at tage den på, og som resultat af den hårde tur, var jeg nu gennemsvedt. En af de andre deltagere Ole, havde et 4 personers nødshelter med, som vi kravlede ind i. Så blev der spist slik, chokolade og drukket kaffe. Kim benyttede lejligheden til at ompakke sin kajak og få noget mere vægt ud foran.
Efter en god pause på ca. 45 minutter, havde vinden lagt sig og vi begav os afsted igen. Krydset fra Avernakø til Svelmø og resten af vejen var der helt vindstille. Det blev en hyggelig afslutning på en ellers hård startet dag. Solnedgangen og naturen i det Sydfynske var et fantatisk syn.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar