torsdag den 2. april 2015

Fynsk pilgrimsrute nr. 1, dag 2 d. 02.04.2015


Start: Hudevad ved naturskolen
Slut: Odense domkirke
Distance: 23,5 km
Vejr: 10-15 grader celsius, overvejende solskin.

Jeg tror at vi kom afsted ved 9 tiden. Inden da blev der strukket lidt ud. Vi kom igennem det gamle grusgravs-område hvor hovedartaktionen for mange, især om sommeren, er Davinde sø. Hele området er oprindeligt fladt landbrugsjord, hvor udgravningerne for grus, sten mv. har forandret området til et sted med mange søer og derfor et rigt naturliv. Da vi skulle sove i går, hørte vi blandt andet fiskehejreene skræppe op, og idag kom vi forbi en stor samling gæs.

Vi slog ruten gennem Davinde for at se om der skulle være en bager eller ligende. Slemt skuffet traskede vi videre mod Fraugde. Pilgrimsrutens "indgang" til Fraugde går rundt om Birkum mose, et flot stykke natur i skarp kontrast til et nyopført paracelhuskvarter i den østlige del af Fraugde.
Inden vi skulle krydse motorvejen, som lå nord for os, var der gået 2 timer, og det var tid til en pause. Fraugde har en velassorteret dagligbrugs, så her satte vi os en time. Overraskende nok fungerer dagligbrugsen som byens pizzabar. Jeg mener at huske at man kan bestille pizza fra tidlig morgen til sen aften, hvis blot man ringer i forvejen.

Efter pausen var det op igen for atter at gå mod nord. Vi krydsede motorvejen over til et erhvervsområde, for igen at krydse endnu en stor vej Nils Bohrs Allé. Vi gik igennem endnu et paracelhuskvarter, denne gang fra 1980'erne. Efter at have krydset Nyborgvej, kom vi til Åsum, en lille landsby. Herfra var det slut med asfalt. Vi fulgte åstien hele vejen til Odense centrum, forbi den gamle kulturbotanisk have ved Ejbygade og gennem parkområdet ved Sankt Jørgens Haven.

Næsten ved slut af ruten var vi fremme ved Eventyrhaven, hvor der foruden pilgrimstræet også var en pilgrimsbænk med flotte udskæringer og til vores store overraskelse gik der lamaer i en baghave midt i Odense centrum.Vi sluttede af ved Odense domkirke og så var den første pilgrimsrute gået. Denne rute er den korteste af de 3 fynske pilgrimsruter og den eneste som kun er på Fyn, De andre 2 ruter er ca. samme længde, hvis man holder sig til deres fynske del. De fortsætter henholdsvis til Vejen i Jylland og Als i Sønder Jylland.
Ingen kommentarer:

Send en kommentar