onsdag den 1. april 2015

Fynsk pilgrimsrute nr. 1, dag 1 d. 01.04.2015


Start: Nyborg banegård
Slut: Hudevad ved naturskolen
Distance: 25,5 km
Vejr: 6-10 grader celsius, blandet solskin og overskyet, sidst på dagen kraftig vind 10-15 m/s samt lidt regn og hagl.

Dette var årets første vandretur med overnatning og faktisk også første gang, jeg gik en af de ialt 3 fynske pilgrimsruter, der på nuværende tidspunkt eksisterer. Denne rute strækker sig fra Nyborg til Odense og er opgivet til 42 kilometer.
Mange vil mene at en overnatning på en sådan distance, er overflødig, men da jeg bor på Fyn, giver den korte distance mig mulighed for at teste grej, med overnatning inkluderet, inden længerevarende ture, længere væk hjemmefra.

Min efterhånden faste vandremakker var med på turen og efter en kop kaffe på Odense banegård, tog vi toget til Nyborg 09.46. På andre ture har vi haft en vandrerytme, hvor vi går 50 minutter til en time og slapper af 10 minutter. Denne gang ville vi prøve en aanden rytme af. Vi ville gå 2 timer, for derefter at holde 1 times pause, gå 2 timer igen efterfulgt af endnu 1 times pause. Mønsteret gentages, indtil den ønskede dags-distance er opnået. I pausen er der tid til at spise, lave en tår varmt at drikke samt at lukke øjnene lidt.

Den første pause holdt vi efter 2 timer. Vi fandt en plads foran en gård inden Nyhaveskov, hvor der var godt læ for vinden. Solen begyndte at kigge frem og efter middagsmaden og en kop kaffe, var der lige tid nok til at lukke øjnene.

De næste 2 timers vandring startede med at vi gik 1 kilometer for langt i forhold til, hvor vi skulle dreje af, så vi måtte tilbage igen. Herefter gik ruten igennem Ellinge og nord om Ferritslev. Da vi havde gået 2 timer igen, kom vi frem til Rolfsted. Vi havde mad med hjemmefra, men hvis der var mulighed for at handle eller få en tår kaffe, ville vi gøre brug af det. Rolfsted er en lille by, hvor eneste håb for at handle, er den lokale idrætshal. Døren var åben, men vi blev hurtigt skuffet, da cafeteriaet var lukket. Vinden var taget til udenfor, så vi søgte husly og fandt 2 stole, og holdt en times pause.

Efter pausen og opfyldning af vand, var der kun 2,5 kilometer til nattens lejr. Vi skulle denne gang sove i shelter. Vi havde begge nye liggeunderlag med, som skulle testes. Så hængekøjerne måtte blive hjemme denne gang.
Efter et kort hvil i shelteren, fik vi sanket brænde i området til brug for aftenens bål. Da aftensmaden i form af travellunch var indtaget, fik vi gang i bålet. Jeg havde en lille overraskelse med i form af en Tullamore Dew whiskey til aftenkaffen.

2 kommentarer:

 1. Det er rigtigt nok,a t der ingen butikker er i Rolfsted; men der er da en SuperBrugsen Ferritslev kun 1.3 km i sydøstlig retning langs Ørbækvej. Såvidt jeg husker har brugen en bagerafdeling som også brygger kaffe.

  I øvrigt har brugsen fået en Fakta som nabo de senere år og Fakta har en grill/pizzaria som nabo. Alt sammen inden for 1,5 km fra Rolfsted. Skønt jeg bor i Odense har jeg længere til min lokale Fakta og Netto.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ole

   Ja Ferritslev har en velassorteret brugs, den lå bare ikke lige på vores vej (ihvertfald ikke denne gang).

   Slet