onsdag den 31. juli 2013

Kyst til kyst stien, dag 6, d. 30/07-2013

Start: Janderup kl.08.20
Slut: Blåvandshuk kl.16.00
Distance: 31 km
Vejr: Delvist skyet med lidt sol, lidt blæsende 5-6 m/s. Temperatur 20 grader.


Vi havde i går aftes snakket med den anden vandre vi tidligere havde mødt. Hun havde gået ruten før og nævnte at etapen fra Janderup til Blåvandshuk var en dræber, den var kedelig og der var mange "ligeud" strækninger".Vi havde dog besluttet os for at tage den i et stræk uanset hvad. Vi havde hjemme fra opmålt de 6 etaper vi havde valgt. Kun 1 af de 6 havde holdt stik angående kilometerne, det var den første til Bindeballe købmanden.

De andre havde været længere med nogle få kilometre.
Dagens etape havde vi målt til 22 km. Så med de sidste dages erfaringer, kunne vi godt regne ud at den ikke holdt. Efter snakken om bålet i går aftes og et kig på kortet, kom vi frem til at ruten måske var omkring 26 kilometer, ingen problemer. Det eneste vi var lidt spændte på, var de 5 kilometer strandmarch, der ventede os i slutningen. Hvor hårdt vil det blive?

Uret var sat til 06.45 og 06.50, men allerede kl.06.00 kom skraldevognen og buldrede med skraldespande. Skraldevognen bippede når den skulle bakke, hvilket jeg mener at den gjorde hele tiden. Om jeg faldt i søvn igen, kan jeg faktisk ikke huske.

Rutinerne kørte som de plejer om morgnen. stå op, pakke alt sammen, på nær morgenmaden og tandbørsten. Spise og kigge på kort over dagens rute.
Allerede ved 08 tiden var vi klar, men skulle lige hilse på hende den anden vandre, der nu var stået op. Vi fik sagt pænt farvel og kom afsted.

Det er sjovt som ens tankegang ændre sig, når man ved at det er den sidste dag på turen. Man går hurtigere nu skal det bare "overståes". Det samme skete på hærvejen sidste år. Vi overholdt dog vores hvil. For hver 50 minut gåen, holder vi 10 minutters hvil.
Denne etape har nok været den med mest skiftende underlag. Vi har gået langt på asfalt, grusveje, græsstier, marker og ikke mindst sand.

Fremme ved plantagerne ved Oksby, fik vi en forsmag på strandvandringen. grusvejene var fyldt med sand og vi søgte hele tiden at gå hvor
der var lidt græs, da det var fastere underlag.

Den sidste kilometer ned mod stranden forgik i stiv modvind. Det har nok blæst mere end 10 m/s. Vi måtte gå ved siden af hinanden, hvis vi skulle snakke sammen. På afstand kunne vi se at der var gang i den nede på stranden, der var masser af kites i luften. Inden vi kom ned på stranden gjorde vi et holdt ved Tirpirtz-stillingen, der er en af de største kystbatterier fra 2. verdenskrig. Den blev dog aldrig bygget færdig. Til vores held solgte de is i kiosken, lige hvad vi havde brug for inden strandturen.

Tirpirtz-stillingen

Endelig fremme ved stranden, søgte vi hele tiden ud hvor vandet lige havde været, for at finde fastere underlag. Alligevel var det hårdt og langtsommere at gå i. Høfterne på stranden skulle også forceres, og efter hver høfte, kunne vi starte med at gå ud til venstre igen for at finde fast underlag.På stranden mødte vi min kæreste, som skulle hente mig i Blåvand. Hun var gået os imøde, og gik med den sidste del af turen. Undervejs på stranden søgte vi efter gule markeringspæle længere inde, der skulle markerer kyst til kyst stien. Først fremme ved Blåvandshuk fyrtårn var der en gul pæl. Her skulle vi op af diget, som bestod af løst sand. Jeg bankede støvlespidserne ind i sandet for at få fast underlag, hvilket virkede fint.

Endelig oppe




































Vi rundede fyrtårnet og gik tilbage til parkeringspladsen så var kyst til kyst stien overstået. Herefter gik det hjemad i bil.


Kyst til kyst stien, dag 5, d.29/07-2013

Start: Karlsgårde Sø kl. 09.00
Slut: Janderup kl.16.30
Distance: 22 km
Vejr: Overvejende solskin, temperature 20-25 grader


Jeg har siden i går haft en låsning øverst i ryggen, derfor er jeg vågnet flere gange i løbet af natten. Jeg er spændt på, hvor meget det kommer til at irriterer mig iløbet af dagen. Jeg har hidtil ikke haft nogle skavanker på turen, jeg er bare glad for at benene er okay.
Dagens rute løber langs Varde Å frem til Varde, herefter løber stien mod nord til den rammer vores mål for aften og nat, nemlig Janderup.

Undervejs på ruten gik vi langs med over Varde golfbane. Skiltningen var ikke den bedste her. Et hold herre der var ude og spille golf udpegede os vejen på et tidspunkt. Det er sikkert ikke første gang at de støder på et par vandrere her. Jeg spurgte dem om vi skule bytte tasker, vores rygsække for deres golftasker. De ville nu nok hellere spille golf.

På kanten af Varde golfbane





Senere på ruten blev vi ledt helt ud til spidsen af en græsmark, blot for at finde ud af at vi skulle følge den anden side retur igen. Herefter stod vi blot 50 meter fra den anden side af græsmarken, temmeligt irriterende.
Vel fremme i Varde gik jagten på noget middagsmad. Tanken om en burger med tilbehør og en stor kold cola, havde siddet i hovedet siden vi i morges planlagde pitstoppet i Varde. Vi fandt Café Rådhuset og bestilte mad og drikke. Samtidig benyttede vi lejligheden til at få ladet vores mobiltelefoner op på cafen, ligesom i Tambourshave. De er faktisk meget forstående, når man fortæller om turen og den manglende adgang til strøm.
Vi spiste udeforan, her mødte vi igen en anden vandre, som vi tidligere har snakket med på turen. I følge planen skulle vi i aften have lejr samme sted i Janderup, så bliver der tid til at udveksle erfaringer med ruten og andre vandreting.

Varde centrum



Undervejs på ruten manglede vi vand og til stort held kom vi forbid vandforsyningen for Varde kommune, her fik vi vist køkkenet af en flink ansat og fyldt op med vand.
Endelig fremme ved lejeren i Janderup mødte vi igen den anden vandre, samt en af de lokale, der kunne fortælle en del om lejeren og kommunens vedligeholdelse af stien og mangel på samme.
Vi skiftede fodtøjet ud med lejrsko (crocs) og gik til dagligbrugsen i Janderup for at købe ind til aftenen. Ingen af os havde lyst til aftensmad grundet den store burger mm. i Varde. Derfor blev der købt frugt, slik og sodavand.
Da vi kom tilbage til lejeren, var der dukket en mand op med rengøringsmidler. Han tørrede bordene af og ordnede lejerens das. Det er imponerende hvor meget de i Janderup gør for at holde lejrpladsen. I lejerens bog er der da også kun positive udtryk om stedet. Det er helt sikkert en lejr, der er ved at besøge.
Aftenen gik med bålhygge, snak om vandring og dit og dat. Den anden vandrer vi havde mødt, havde  nogle grilpølser tilovers, så dem delte vi, sammen med en anden vandre, der tidligere var kommet til.


mandag den 29. juli 2013

Kyst til kyst stien, dag 4, d. 28/07-2013

Start: Tofterup
Slut: Karlsgård Sø
Distance: 22 km
Vejr: let skyet, let vind, temperatur 20 grader

Dagens rute var mest på markvej. Der var marker på begge sider de første 15 km. Da vi kom til den vestlige side af Karlsgård Sø, skiftede terrænet til kuperet skov, det var rart at gå i løvskov igen. Vi havde set på kortet at der lå en have, som hedder Tambours have på den østlige side af søen. Vi håbede på at der så også var en kiosk/cafe, så vi kunne få lidt kaffe mm. Der var en kiosk og vi gik også et smut i haven.


Elsker at vandre i løvskov

Her mødte vi Peder, som var smed. Han var en del af en udstilling i haven. Vi fik set hvordan, smeden arbejder, og hørt om stålkvaliteter, smedeteknik og fik set noget af det han havde lavet, heriblandt nogle flotte knive. Stålet i knivene var æltet og foldet, så der fremkom åremønstre i kniven. Måske kunne det blive aktuelt med et knivsmede kursus til vinter.
Efter et besøg i haven og snakken med Peder, skulle vi videre til lejeren vast for søen. Vi missede dog et skilt og fik nogle ekstra kilometer i benene.

Lejeren lå perfekt i skoven ved Varde Å, hvor fiskene sprang nogle gange i løbet af aftenen. Eneste minus ved lejrpladsen var at der ikke var noget vand på pladsen, så vi måtte op til et hus og bede om vand. Vi fik noget vand og husets drenge, var nysgerrige og igang med at lave papirsflyvere. Da jeg kom til at nævne at jeg i skoletiden, var mester i papirflyverbyggeri, fik jeg stukket et stykke papir i hånden. Jeg fik foldet en flyver til drengene og vi gik tilbage til lejeren, hvor vi spiste aftensmad og læste lidt, inden sengetid.

Hyggelig lejr, lige ved Varde Å

søndag den 28. juli 2013

Kyst til kyst stien, dag 3, d. 27/07-2013

Start: Hjortebjerg plantage kl. 08.30
Slut: Tofterup kl. 16.00
Distance: 22 km
Vejr: skyfrit og solskin, temperatur 25-28 grader.


Dagens rute har virkelig været flot. Vi har gået gennem en dal med et utroligt dyreliv, så blandt andet et rådyr, en tårnfalk og nogle sjovt udseende langhårede langhornskvæg. Senere fandt vi ud af at de hedder Skotsk langhårskvæg.
Ove kaldte dem ninjakvæg, fordi vi først kun så 1, og pludselig stod der en hel flok. De var virkelig godt skjult.
Ninjakvæg

Ove snakkede konstant om is i går, ved ikke om det var varmen, men fremme ved Hovborg blev det så tid til en is. Senere på ruten kom vi lidt væk fra stien, det er ikke alle steder, at den er godt afmærket.

Fremme ved Tofterup, hvor vi skulle sove i nat, fik vi en is mere og handlede ind så vi kunne grille på lejrpladsen.
Der var ikke nogen træer på bålpladsen til vores hængekøjer, så vi tog et kig på den lokale fodboldtplads, her brugte vi 2 mål som "træer". Afstanden mellem stolperne er ca. 6 meter, hvilket er perfekt til køjerne.

Grill hygge
No trees - No problems

lørdag den 27. juli 2013

Kyst til kyststien, dag 2, d. 26/07-2013

Start: Bindeballe købmand kl. 09.20
Slut: Hjortebjerg plantage kl. 18.00
Distance: 30 km
Vejr: solskin med regn senere, temperatur 25-28 grader.


Dagen startede fint vi var godt udhvilede. Ove havde taget et sæt vandrestave med til os hver, mest i tilfælde af at der ikke var nogle træer til køjerene, så kunne vi sætte dem på jorden. Vi prøvede at gå med dem idag. Jeg synes egentligt at det giver en god rytme.Undervejs på ruten er der mange vandposter, der har de gjort godt. Vi kom forbi en spejderhytte, og fik skyllet hovedet og nakken, det var fantastisk kølende.

Op og ned. Dem er der mange af på ruten
Dejligt kølende




















Senere på dagen ved Nørre Vittrup skiftede terrænet fra vej til små skæve og tætte stier. Vi var godt trætte, så det havde vi ikke brug for. Oven i det blv vi skambidt af fluer, så det blødte, derfor tog vi buksebenene på shortsene. Så nu var det dårligt terræn, irriterende fluer og lange bukser i næsten 30 graders varme.

Endelig fremme ved lejr, fik vi lavet aftensmad, da dagens etape virkelig havde tappet os for energi. Herefter gik vi direkte i køjerne for at hvile, samtidig med begyndte det at regne.
Kl. Er nu 21.00 og jeg tror at jeg vil læse lidt. Jeg er igang med bogen "folk som os". Herefter er det godnat.

Forbandede hestebremser

Kyst til kyst stien, dag 1, d. 25/07-2013

Start: Vejle kl. 11.00
Slut: Bindeballe købmandsgård kl. 16.00
Distance: 20 km





































Dagen startede skidt. Jeg var søsyg efter Samsø rundt og havde glemt et liggeunderlag til Ove. Vi smuttede en tur i spejderport i Vejle og købte et.

De første 10 km på turen, havde jeg de største "tømmermænd". Jeg fik det en smule bedre af at gå, men jeg kiggede konstant ned ad pga. Svimmelhed.
Den første del at denne rute er et gensyn for os, det er en del af hærvejen, som vi gik sidste år.

Vi havde på forhånd valgt at slå lejr ved Bindeballe købmand, så vi kunne få noget af deres kaffe me kage menu, samt lidt slik til aftenen.
Efter et par kopper kaffe og 2 stykker kage hver, fik vi sat hængekøjerne op. Der var nogle rigtige gode pæle bag ved togvognene, vi kunne hænge køjerne i. Jeg fik noget mod søsyge, og aftenen gik med at læse bog.



torsdag den 25. juli 2013

Samsø rundt i havkajak fra Fyn, dag 3, d. 24/07-2013

Distance: 53,5 km
Rotid: 9 timer 30 minutter
Vejr: skyfrit, temperatur 25-28 grader, 0-0,5 meter bølger, 6 m/s fra NØ


Onsdag morgen forlod vi sommerhuset mæt og
veltilpas. Min søster og hendes mand, hjalp os ned på stranden med kajakkerne og grejet. Vi kom på vandet kl. 08:00 og så gik det mod Samsøs nordspids. Min søster og manden skulle ud og løbe i samme retning som os, de forsvandt ret hurtigt i horisonten. Vi hilste kort igen da de var på vej retur.

Den første pause holdt vi kl. 11 i Mårup havn, på den anden side af Samsø. Desværre åbnede køkkenet i havnecafen først kl. 12. Så det blev til nogle chips og en cola.
Nu skulle vi krydse Hou-Samsø færgens sejlrute. Sælvig hvn var svær at få øje på. Troede at den var større. Men færgen var ikke svær at se, men dens fart var svær at bedømme, så vi tog chancen. Alt gik fint og færgen passerede 300-500 meter bag os.
Syd for Sælvig færgehavn spiste vi sen middagsmad i form af mysli med vand. Vi var dog hurtigt på vandet igen på grund af biddende insekter.
Kort efter middagsmaden stod svigermor med veninde inde på stranden og vinkede. Hvor var svigerfar?
Det viste sig at venindens mands cykel var pumpteret et par kilometer væk. Det var dækket, der var revnet, derfor kom svigerfar ned på stranden, for at hilse på inden vi roede videre. Han fik en halv meter gaffatape fra rep-posen til dækket, viklet rundt om en drikkeflaske, så kunne de lave dæk.
Nu var det bare videre til fyret på Samsøs SV side. Het spiste vi tidlig aftensmad i form af frysetørret mad. Vi var begge i god fom og ved godt mod, og besluttede os derfor at krydse mod Fynshoved. Der var ingen trafik på så sent på dagen, og den sidste færge var sejlet mod Kalundborg, så vi havde vandet for os selv.
Kl. 21.10 var vi i land igen, godt trætte og ømme i bagdelen efter mange km og en slutning med et kryds på 19 km.
I løbet af dagen havde vi set et rådyr, en marsvin flok
Efter turen var det om at komme ud i klubben, med kajakerne, hjem og pakke grej ud, komme i bad og i seng. Nu torsdag morgen sidder jeg på vej til Vejle, hvorfra jeg skal gå "kyst til kyst stien" fra Vejle til Blåvands huk, sammen med min kammerat, som jeg gik Hærvejen med sidste år.



tirsdag den 23. juli 2013

Samsø rundt i havkajak fra Fyn, dag 2 d. 23/07-2013

Distance: 19 km
Rotid: 3 timer 30 minutter
Vejr: skyfrit, temperatur 20-25 grader, 0- 0,5 meter bølger, vind 4-6 m/s fra NØ
Start: 09:30
Slut: 13:00


Vi sov lidt længe i dag og kom først på vandet kl.
09:30. Der var lidt mere gang i vandet i dag med nogle gode bølger fra højre side. Vi holdt lidt afstand til hinanden og havde begge mp3'en kørende.

Der var ikke meget at se på og ruten idag var også kort. Vi holdt en sen formiddagspause, på en tange lidt over halvvejs på ruten. Herefter gik det mod NV mod det sommerhus min søster og hendes familie bor i ved Mårup strand.

Vi var i land allerede kl. 13 og har haft tid til strand, grill og hyggesnak sammen med familien. I morgen går det videre mod Samsøs sydspids, og forhåbentligt er krop og vejr klar på et kryds hjem til Fynshoved også, vi må vente og se til vi når der til.

mandag den 22. juli 2013

Samsø rundt i havkajak fra Fyn, dag 1, d. 22/07-2013

Distance: 26 km
Rotid: 4 timer 30 min
Start: 08:45
Slut: 14:00
Vejr: skyfrit, temperatur 25-28 grader, 0 meter bølger, vind 0-3 m/s fra SØ-NØ

Efter Fyn rundt troede jeg, at der skulle gå lidt tid før næste kajaktur, men da jeg kom hjem, faldt snakken
sammen med kæresten, som også ror kajak, hurtigt på en ny tur. Vejrudsigten for denne periode så godt ud, så vi valgte en tur med et godt kryds, samt en tur med mulighed for hygge og byoplevelser. Samtidig er en del af familien på Samsø samtidig med os, det fandt vi først ud af temmeligt sent.

Alt var pakket dagen før, så tidlig mandag morgen. Kørte vi direkte til Fynshoved og satte i. Sigtbarheden var god og vi kunne nemt se vindmøllerne ved SydSamsø og snart også Samsø. Der var er del store tankskibe, men de var langt fra os og færgen fra Kalundborg gled forbi os på god afstand, så det var et probelmfrit kryds, med podcast af mads og monopolet i ørene. Undervejs så vi en enkelt sæl, et marsvin og 6 fiskehejre.

Vi holdt formiddagspause på vandet og middagspause på den sydøstlige side af Samsø. Der var temmelig meget strøm tæt ved land, vi måtte holdr en vinkel på 45 grader for at komme ind til middagspausen. Efter middagspausen ramte vi et lavtryk, vinden blev fugtig, det blæste op og sigtbarheden blev dårlig.
Da vi nærmede os Ballen havn, kom der gang i trafikken, det var især jetski og små motorbåde begge uden egentlige retningsformål. De susede bare rundt på må og få, temmeligt irriterende og støjende.
Nå nok brok. Vel fremme ved strandskov camping nord for Ballen, fik vi slået lejr, taget et bad og mødtes med svigerforældrene, som også er herovre. Vi spiste aftensmad sammen i Ballen. Man skulle jo tro at den vil stå på Samsø kartofler, nu vi er her, men lysten til en stor pizza vandt.
Ballen havn er stoppet til med både, så dem længst inde kan ikke komme ud, der er vitterligt ikke en tomme, de kan røre sig på. Gad vist om de alle ved "lov" skal sejle ud i morgen tidlig?, ellers kan der godt blive problemer. Det er sgu nemmere i kajak.

Ps. Jeg har forresten købt et smart låsesystem til kajakken, ja egentligt er det til pc'er, kufferter mm. Det er selvfølgelig ikke 100 procent tyverisikkert, men der er der, og kræver lidt værktøj at fjerne. Jeg havde kigget på dem i div. Kajakbutikker, men de koster en formue, istedet fandt jeg dette her i T. Hansen til en hund. Jeg skal nok lige lave en anmeldelse af det ved nærmere lejlighed. Jeg har også noget vandsystem, jeg skal have anmeldt.

lørdag den 6. juli 2013

Fyn rundt i havkajak, dag 6 d. 06/07-2013, Flyvesandet-Kerteminde


På vej rundt om Fynshoved
Distance: 47 km
Rotid: 8 timer
Vejr: Skyfrit, 20-22 grader, 0-1 meter bølger, vind 6 m/s fra NØ
Fyn rundt total: 268 km

Ikke mange billeder man har af sig selv på sådan en tur
Morgenen startede med 10 km langs kysten fra Flyvesandet til Hasmark. Herfra tog kæresten hjem og jeg sat kurs mod Fynshoved, et kryds på 9 km. Undervejs rejste bølgerne sig til 1 meter, de kom skråt ind forfra i venstre side. Bølgerne var ikke noget problem, men 6 km ude i krydset passerede en stor speedbåd i høj fart forbi mig til højre, med et par hundrede meters afstand. Hækbølgerne fra båden var stejle og nu skulle jeg holde tungen lige i munden. Jeg tog ingen chancer og red dem af med lave støttetag.

Ved Fynshoved var bølgerne stejle og skarpe. Der stod 2 mennesker og kiggede på mig, da jeg roede rundt. De har nok tænkt deres.
På den anden side af Fynshoved var jeg i lå og gik i land og spiste middagsmad. Senere hilste jeg på 3 rorer på stranden, som jeg gik i land for at snakke med. De gav en sodavand og jeg fortalte dem om min tur Fyn rundt.

Midt i Rømsø sund mødte jeg igen kæresten, som havde roet mig i møde, for at være med på den sidste del ind til Kerteminde.
Da vi kom frem til Stavre begyndte skibstrafikken at tætne til. Det var en blanding af sejlbåde, speedbåde og jetski, så det var med ekstra opmærksomhed at vi gik over mod Kerteminde marina, hvor jeg startede for 6 dage siden.
Vel ankommet i havn, fik vi en øl i selskab med min far, der var mødt op, for at tage imod.

Tilbage hvor det hele startede

fredag den 5. juli 2013

Fyn rundt i havkajak, dag 5 d. 05/07-2013, Båringvig-Flyvesandet


Æbelø i det fjerne
Distance: 37 km
Rotid: 6 timer
Vejr: Overskyet til let skyet, temperatur 18-22 grader, 0,5 meter bølger, vind 8 m/s fra N, NV.

Det var rart med et bål i aftes, der var en god følelse at blive gennemvarmet. Derfor blev jeg også oppe lidt senere end normalt, hvilket jeg god kunne mærke til morges. Jeg var dog alligevel på vandet 07.40.

Huh?
Dagen startede med et kryds på 12 km fra Båringvig til Bogense. Her var jeg i land og tanke vand og sige hej til min søn.

Herefter gik jeg Lindø ved Æbelø, her spiste jeg middagsmad og tog bestik af situationen for den videre tur. Der var godt gang i bølgerne tæt ved kysten. De kom skråt bag fra venstre og jeg vidste at det kun ville blive værre ude ved Æbelø, derfor besluttede jeg mig for at gå inden om istedet. Jeg kender området rimelig godt fra min barndom i Bogense og ved at der godt kan være meget lav vandet der. Et par gange om dagen er det faktisk muligt at gå til Æbelø. Til mit held hang der en infotavle med en tidevandstabel og jeg kunne konstatere at der var 3 timer endnu inden total lavvande. Alligevel var der på den sidste halvdel over mod Agernæs kun 20-30 cm vand under kajakken.

Fra Agernæs og ned til Flyvesandet, hvor jeg skal sove i nat, var der igen godt med bølger skråt bag fra venstre.
Jeg er så heldig at min kæreste er roet ud til mig fra Hasmark, hun bliver i nat og ror med et stykke af vejen i morgen.

Room with a view

torsdag den 4. juli 2013

Fyn rundt i havkajak, dag 4, d. 04/07-2013, Assens-Båringvig


Troels Kløvedals Nordkaperen var lagt til i Fænø Sund
Distance: 52 km
Rotid: 9 timer
Vejr: overskyet til delvist skyet, temperatur 18-20 grader, 0 meter bølger, vind 0-3 m/s fra SV.


Den gamle Lillebæltsbro.
For nogle år siden løb jeg halvmarathon over den.
Jeg var på vandet 07.20. På den første del af turen, faktisk helt frem til Føns, var der ikke rigtig noget at se på. Så der havde jeg radioen kørende i øret. Jeg holdt middagspause på tangen lige før Føns, her tilberedte jeg en pose spaghetti m. Kødsovs. Ved Føns mødte jeg en ældre herre, der også var på vej Fyn rundt, dog mod uret. Han var startet i Svendborg. Han fortalte at han havde haft den ondeste modvind i går fra Fynshoved mod Enebærod. Det var den vind, jeg nød godt af fra Avernakø.

Herefter gik det gennem Lillebælt, højre om Fænø, hvor Troels Kløverdals skib, Nordkaperen lå til kaj.
Omme ved den gamle lillebæltsbro stod min far og vinkede. Vi mødtes herefter nede på Middelfart havn, og spiste tidlig aftensmad sammen.

Fredelig og øde lejr i Båring Vig
Herefter besluttede jeg mig at forlænge turen lidt, da jeg jo ikke skulle lave mad, når jeg kom i lejr. Derfor er jeg nu gået i land halvejs inde i Båringvig, på et dejligt øde sted, som jeg fik vist at to kajakroerer (Klaus og Kirsten, ret mig hvis jeg husker forkert) fra kajakklubben strømmen. Både i Lillebælt og her i vigen, har jeg set marsvin. Her i vigen holder der også en sæl til. Håber at få et billede af den i morgen.
Aftenen går med afslapning og bålhygge.

onsdag den 3. juli 2013

Fyn rundt i havkajak, dag 3 d. 03/07-2013, Avernakø-Assens

Så meget blæser det!
Distance: 48 km
Rotid: 8 timer
Vejr: let regn til solskin, temperatur 15-20 grader, 0-1 meter bølger, vind 0-9 m/s fra SØ.

Jeg kom på vandet kl. 07.30 som jeg plejer, med vind på 9 m/s i ryggen og medstrøm fløj jeg fra Avernakø til Knolden syd for Dyreborg. Jeg kiggede undervejs på gps'en for at se hastigheden, og så tocifret tal... fedt.

1 pause blev holdt på Bøjden camping, her fik jeg en kop kaffe og en hindbærsnitte, så var jeg klar til dagens andet kryds fra Bøjden til Helnæs. Denne gang med bølger skråt bagfra venstre. Generelt har dagens roning været præget af styretag og støttetag.

På Avernakø mødte jeg en, der forslog Torø v. Assens som næste lejr. Jeg valgte at fortsætte til Assens strand istedet, og hvilket held, jeg fandt et godt spot på stranden, tæt på toiletter og havnegrillen, hvor aftensmaden blev købt. I morgen skal jeg igennem Lillebælt og rundt om Strib. Vejrudsigten ser fin ud, bortset for modstrøm i Lillebælt frem til kl. 16. Jeg må se om jeg kan finde noget idevand.
Ps. Billedet med vandhanen er fra i morges på
Avernakø. Det er en udendørs hane. Vandet bliver blæst af vinden.


Fyret på Helnæs

Lejr på Assens strand

tirsdag den 2. juli 2013

Fyn rundt i havkajak, dag 2 d. 02/07-2013, Lundeborg-Avernakø

Pause på Abyskov strandcamping
Distance: 43 km
Rotid: 8 timer
På vej gennem Svendborg Sund
Vejr: let regn til solskin, temperatur 18-22 grader, 0
meter bølger, vind o-8 m/s fra V, SV.

Kom på vandet kl. 07.30, i starten regnede det lidt , men det stoppede hurtigt. Jeg holdt den første pause efter ca. 9 km ved Åbyskov strandcamping. Her fik jeg købt en opvaskebøste, havde glemt at få en med. Jeg var så heldig at få en kop gratis kaffe med, så formiddags slik og chokolade blev nydt på campingpladsen.

Kryds til Avernakø
Jeg gik herefter ind mod Svendborg gennem Skårupøre sund og her kom vinden lige fra vest med 8 m/s. Gps'en sagde at jeg roede med 3 km/t, det tog en krig at komme ind til Svendborg. I Svendborg mødtes jeg med Kim. Vi var lige et smut inde hos Nicus nature. Kim skulle se på en kajak og jeg manglede en tørpose. Herefter spiste vi middagsmad på. Kims arbejde lige ved siden af Nicus.

Med maven fyldt drog jeg ud af Svendborg Sund. Jeg nåede kun til Rantzausminde, så måtte jeg træde af på naturens veje, det gentog sig 5 km. Længere fremme. Skal have fat i en tisseflaske! I Rantzausminde mødte jeg en ung gut, der gerne vil ro kajak, han fortalte, at der er kø, for at blive medlem i Svendborg kajakklub.


Efter Svendborg Sund krydsede jeg til Svelmø og herfra til nordspidsen af Avernakø. Lejr 2 er på en teltplads ved Avernakø havn. Her er bad og toiletter, luksus! Jeg har lige pakket en gave ud, jeg fik med fra Kim, ladkridspiber og guldbar, TAK FOR DET! I morgen melder de 9 m/s fra sydøst, så jeg får et ordentligt skub i ryggen mod Assens.

Kaloriegave fra Kim